Citrusový pektin Na výrobu zavařenin.(želírující látka) Dávkování při výrobě džemů: Ovoce se krátce povaří, pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky (7 - 10 g) pektinu smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí. Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů. Balení 70g Čistě přírodní pektin z citrusových plodů je skvělé zahušťovalo. Marmelády, želé, sirupy, džemíky ....A pozor: při použití citrusového pektinu lze snížit... Celý popis

Koupit za 88 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Citrusový pektin
Na výrobu zavařenin.(želírující látka)
Dávkování při výrobě džemů: Ovoce se krátce povaří, pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky (7 - 10 g) pektinu smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí. Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů.
Balení 70g
Čistě přírodní pektin z citrusových plodů je skvělé zahušťovalo. Marmelády, želé, sirupy, džemíky ....A pozor: při použití citrusového pektinu lze snížit poměr cukru k ovoci na 1:2 až 1:3. Pokud tvoříte dobroty z ovoce, které samo nějaký pektin obsahuje, poměr je ještě vyšší.Všemožné marmelády, které vyhrávají mezinárodní soutěže, jsou často zahuštěny citrusovým pektinem. Nemění totiž chuť použitého ovoce a přitom utváří skvělou konzistenci. Důležité ale je, aby jste pektin před nasypáním do horkého ovoce nejprve důkladně smíchali s cukrem. Okamžitě po vsypání do hrnce totiž začne tvořit želé a není dobré, aby „se vytvořily hrudky", takže smíchat s cukrem, vsypat a míchat. Stačí chvilku povařit a výsledek můžete vlévat do čistých sklenic a zavíčkovat. Zkušenost je taková, že byť citrusový pektin není brán jako konzervant, marmelády s ním vyrobené se nekazí – nebo snad jen minimálně.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Valdemar Grešík
Hmotnost 70 g